Sunday, January 25, 2015

صينية الجلاش باللحمة المفرومة



صينية الجلاش باللحمة المفرومة
المقادير
نصف كيلو جلاش
لحمة مفرومة معصجة
بيضتان
ملح - فلفل - كوب حليب - سمن
الطريقة
اضرب البيضتين بالشوكة و عليهم ملح وفلفل و احطهم على كوب اللبن واخلطهم كويس قوى بالشوكة
تدهن صينية بالسمن ثم نضع نص كمية الجلاش مع المسح بالفرشاة سمن بين كل ورقتين و هكذا حتى ننتهى من نص الكمية ثم اضع اللحمه المعصجة مع فردها كويس ثم نضع نص كمية الجلاش التانية بنفس الطريقه الاولى
ثم ادهن وجة الصينية بالفرشاة بالسمن و اقطع الجلاش بالسكينة اما مثلثات او مربعات وادخلها الفرن حوالى 10 دقائق حتلاقيها وشها احمر خفيف اروح مطلعاها و صبة عليها كلها كوب اللبن بالبيض و ادخلها تانى الفرن لحد ما تستوى و تحمر
 تطلعيها و تعيدى تقطيعها على القطعة السابقة و بالهنا و الشفا

No comments:

Post a Comment