Sunday, January 25, 2015

الكبيبة الشامى



الكبيبة الشامى
المقادير
1/2كيلو لحمة مفرومة حمراء
كيلو الا ربع برغل
بصلة متوسطة
ملح - فلفل
للحشو
لحمة مفرومة معصجة 
الطريقة 
اغسلى البرغل كويس و انقعية فى الماء حوالى 1/4 ساعة بس صفى البرغل كويس قوى من الماء
وحطية على فوطة مفرودة علشان تشرب الماء اللى فية وبالضغط علية بين ايديكى كويس
افرمى البرغل الاول لوحدة فى المفرمة او الكبة مع البصلة
ضعى اللحمة المفرومة على البرغل و اخلطيهم كويس وبعدين افرميهم تانى مع بعض و مع التوابل
كونى محضرة جانبك طبق فية ماء مثلج و ابدئى فى عمل وحدات الكبيبة
خدى قطعة اما صغيرة قد البيضة
تبلى ايدك بالماء و تكوريها على شكل بيضاوى و ما تخليهاش تخينة من الداخل و بالمعلقة الصغيرة حطى داخلها الحشوة و بلى ايدك و لفى واقفلى وكدة بقيت جاهزة كملى باقى العجينة
رصصى كل الكبيبة فى صينية و حطيها فى الثلاجة شوية و بعدين يا تحمريها فى زيت غزير 

No comments:

Post a Comment